07 november La Loberia
Blijf op de hoogte en volg Maaike
11 November 2016 | Argentinië, La Lobería
We rijden verder richting Viedma en hadden van Duitsers begrepen dat het plaatsje La Loberia de moeite waard was qua natuur.
We komen de eerste mara tegen. Dit lijken kleine hertjes met een kruising van hazen en marmotten. Erg apart. Mooi van lelijkheid.
Onder Viedma nemen we de kustweg naar beneden. Wat je daar ziet en hoort .... ongelooflijk. In de steile kliffen zitten ca. 30.000 papegaaiennesten. Er vliegen dus ca 60.000 papegaaien rond.
Nog aan het bijkomen van dit natuurspektakel rijden we verder naar Punta Bermeja. Hier is een een natuurpark waar zich een van de grootste zeeleeuwenkolonie's van Noord Patagonie bevind. Ca. 7000 zeeleeuwen maken een soort van huilgeluid. Zeker de mannetjes met hun "bontkragen" om de vrouwtjes te imponeren.
Omdat we het even gehad hebben met de gesloten e/o ranzige campings besluiten we om maar weer eens wild te kamperen. We zetten "onze wagen" in de duinen, stoeltjes naar buiten wijntjes erbij en genieten van de rust. De enige geluiden die je hoort zijn van de wind, de zee en de vogels. Verder is er helemaal niets of niemand!
Morgen verder richting Bahia Blanca.